Releasebrief 21.09

Releasebrief 21.09

Donderdag 2 september staat release v.21.09 van Suwinet Services & BVV Service gepland. Zowel Suwinet Services als BVV Service zijn die dag vanaf 18:00 uur niet beschikbaar. Vrijdag 3 september zijn de beide Services weer beschikbaar voor alle gebruikers.
Release 21.09 bevat geen Algemene wijzigingen, maar wel twee partijspecifieke wijzigingen voor UWV en één voor gemeenten.

Nieuwe planning voor migratiewerkzaamheden GeVS

BKWI gaat eind september voor de hosting, software en bijbehorende licenties van de GeVS (Gezamenlijke elektronische Voorzieningen Suwi) over naar een andere leverancier. Dit heeft gevolgen voor de Suwinet Services en de BVV Service. Belangrijkste randvoorwaarde is dat u er zo min mogelijk hinder van ondervindt.

Graag informeren wij u over de gevolgen van deze migratie.

Impact op URL’s en IP-adressen

De overgang naar een nieuwe leverancier heeft geen gevolgen voor de URL’s en IP-adressen, deze blijven hetzelfde.

Impact op Ketentestomgeving

Een nieuwe leverancier betekent dat ook de Ketentestomgeving wordt aangepast, getest en gemigreerd door BKWI. De Ketentestomgeving is op een aantal momenten niet beschikbaar:

In de week van 6 tot en met 10 september is de Ketentestomgeving niet beschikbaar.

In het weekend van vrijdag 24 september vanaf 18.00 uur tot en met maandag 27 september 07.00 uur is de ketentestomgeving ook niet beschikbaar; dan zal de migratie plaatsvinden.

Impact op releasedata september en oktober

Ondanks de migratie is het wel gelukt om in de maanden juni en juli gewoon een release uit te brengen. Wij zien ons echter genoodzaakt om de releasedata in september en oktober wel te verplaatsen. De release 21.09 vindt plaats op 2 september (week eerder) en de release 21.10 vindt plaats op 14 oktober (week later). Hiermee creëren wij zowel voor als na de migratie een week extra ruimte om de migratie succesvol te laten verlopen.

Het verplaatsen van de september- en oktoberreleases heeft vooralsnog geen gevolgen voor de geplande wijzigingen in deze releases.

Impact op Productieomgeving

In het weekend van vrijdag 24 september vanaf 18.00 uur tot en met maandag 27 september 07.00 uur is de productieomgeving niet beschikbaar.

Alhoewel we er alles aan doen om de hinder voor u te beperken, kunnen we helaas niet helemaal voorkomen dat u toch last ondervindt van de overgang van de ene naar de andere leverancier.

Mocht er onverhoopt iets veranderen in bovenstaande data, dan informeren wij u zo spoedig mogelijk.

De wijzigingen voor uw organisatie kunt u raadplegen via de menubalk