Releasebrief 22.02

Releasebrief 22.02

Donderdag 10 februari staat release 22.02 van de Services Suwinet en BVV gepland. De Services zijn die dag vanaf 18:00 uur niet beschikbaar. Vrijdag 11 februari zijn de Services weer beschikbaar voor alle gebruikers.
Release 22.02 bevat 1 algemene wijziging en 4 partijspecifieke wijzigingen; 2 voor UWV, 1 voor gemeenten en 1 voor SVB.

Opvragen rapportage 4.2 Whitelist escape online beschikbaar

Online specifieke rapportage van de whitelist escape per week

Veel (i)GSD's werken al langere tijd met een whitelist escape en weten hoe de specifieke rapportage daarover werkt.

Er zijn ook (i)GSD's die vanaf nu gebruik gaan maken van de whitelist escape. Bij de start hiervan krijgen die organisaties, voor de gewenning en om een en ander goed in te regelen, 26 weken lang de specifieke rapportage over het gebruik van die escape. Het betreft een rapportage van de voorlaatste week. Hierbij wordt gecontroleerd of een Burgerservicenummer voor komt op de whitelist van 1 dag vóór aanvraag van de rapportage.

Deze service betreft nu nog een handmatige actie van de Servicedesk en kost daarmee steeds capaciteit. Voordeel is dat (i)GSD's sneller een rapportage kunnen opvragen.

Daarom is besloten dat deze vorm van specifieke rapportage met ingang van de release van 10 februari permanent online beschikbaar komt voor alle (i)GSD's.

U herkent deze rapportage aan de titel ‘4.2 Whitelist escape week’.

NB. Er wijzigt niets aan de generieke rapportage en reeds bekende specifieke rapportages, deze nieuwe vorm komt er extra bij. Het geeft (i)GSD's die al langere tijd met de whitelist escape werken wellicht de mogelijkheid om bij vermoedens van onrechtmatigheden sneller controles uit te voeren.

rapportage1

rapportage2a

De wijzigingen voor uw organisatie kunt u raadplegen via de menubalk