Webinar introductie Suwinet-Inkijk

25 mei 2021
Voor de uitvoering van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) kunnen schuldhulpverleners binnenkort Suwinet-Inkijk raadplegen. Om hen voor te bereiden op het gebruik van Suwinet-Inkijk, houdt BKWI samen met de VNG voor de gemeentelijke schuldhulpverleners het webinar Introductie Suwinet-Inkijk op donderdag 17 juni van 10.00 -11.30 uur.

Voor de uitvoering van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) kunnen schuldhulpverleners binnenkort Suwinet-Inkijk raadplegen. Via Suwinet-Inkijk worden persoonsgegevens (inkomens- en vermogengegevens) die bij verschillende organisaties of basisregistraties zijn opgeslagen, gedeeld met andere overheidsorganisaties.

Door Suwinet te raadplegen kunt u uw inwoners sneller en beter ondersteunen in het kader van het plan van aanpak schuldhulpverlening. Ook kunnen de gegevens gebruikt worden voor de periodieke hercontrole schuldhulpverlening.

Kom meer te weten over Suwinet-Inkijk

Om u voor te bereiden op het gebruik van Suwinet-Inkijk houdt BKWI (ontwikkelaar en beheerder van Suwinet) samen met de VNG een webinar Introductie Suwinet-Inkijk op donderdag 17 juni van 10.00 -11.30 uur. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen.

Inhoud webinar

Tijdens dit webinar wordt u meegenomen in een demo van Suwinet-Inkijk en laten wij u zien wat Suwinet is, welke gegevens u kunt raadplegen en hoe u navigeert binnen Suwinet-Inkijk. Omdat via Suwinet persoonsgegevens worden gedeeld is het belangrijk om zorgvuldig en integer met deze gegevens om te gaan. U hoort tijdens het webinar hoe u dit kunt doen en hoe uw gebruik van Suwinet gemonitord wordt.

Voor wie

Het webinar is bedoeld voor schuldhulpverleners bij gemeenten die Suwinet-Inkijk mogen raadplegen voor de uitvoering van de wet gemeentelijke schuldhulpverlening.

Aanmelden

Werkt u bij een gemeente en bent u verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wgs? Meld u zich dan aan via deze link.

Graag tot donderdag 17 juni om 10.00 uur.

 

Privacy statement

Door u te registreren bij dit webinar gaat u akkoord met de registratie van uw gegevens. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor activiteiten omtrent dit webinar en worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

 

Onderwerpen

Websitenieuws