Christel de Witte nieuwe directeur BKWI

31 mei 2024
Christel de Witte is aangesteld als de nieuwe directeur van Bureau Keteninformatisering Werk en Inkomen (BKWI). Daarmee heeft BKWI vanaf 1 september een opvolger voor Gerhard Hagedoorn, die in april begon als directeur IV bij Klant & Service. Christel is een bekende binnen UWV. Zij is nu districtsmanager Sociaal-medische zaken in Rijnmond.

Christel: ‘Sinds 2019 werk ik als districtsmanager SMZ in Rijnmond. Dat doe ik nog steeds met veel plezier, maar deze kans wilde ik niet aan me voorbij laten gaan. Met de overgang naar BKWI kan ik mijn loopbaan op een fraaie manier voortzetten. Ik zie het als een voorrecht om iets te mogen toevoegen aan de maatschappelijke waarde van BKWI. Samen met de collega’s en ketenpartners de publieke dienstverlening verbeteren en onze cliënten nog beter ondersteunen, daar kijk ik enorm naar uit.’

Continu in ontwikkeling

René Steenvoorden, lid van de Raad van Bestuur: ‘BKWI staat er goed voor, maar is continu in ontwikkeling. De functie van directeur BKWI vraagt iemand die verbindt, die op bestuurlijk en strategisch niveau kan opereren, die innovatief is én ook nog eens affiniteit heeft met IT.

Christel heeft zich als districtsmanager en opdrachtgever voor het landelijke IV-project SIO op deze onderdelen bewezen.

Dat ze de UWV-organisatie, en daarmee de wereld van de sociale zekerheid, goed kent is natuurlijk een groot voordeel. Want BKWI is een verbindende schakel in de keten. We kijken uit naar de samenwerking en wensen Christel veel succes in haar nieuwe functie.’

Over BKWI

BKWI zorgt ervoor dat gegevens over burgers en bedrijven door overheidsorganisaties op een veilige, snelle en makkelijke manier gedeeld kunnen worden, voor goede publieke dienstverlening in de sociale zekerheid.

BKWI ontwikkelt en beheert Suwinet, een digitale infrastructuur waarmee diverse overheidsorganisaties gegevens van burgers delen voor de uitvoering van hun wettelijke taak. BKWI is sinds 2002 een apart en herkenbaar organisatieonderdeel van UWV.