BKWI en JINC ondertekenen samenwerkings-overeenkomst

08 mrt 2023
BKWI is vanaf dinsdag 7 maart maatschappelijk partner van JINC. In aanwezigheid van Annechien van Buurt van JINC en Gerhard Hagedoorn (directeur BKWI) werden afgelopen dinsdag de handtekeningen gezet onder deze mooie samenwerking.

Gerhard Hagedoorn, directeur BKWI: JINC helpt jongeren om goed beslagen ten ijs op de arbeidsmarkt te komen, dat past mooi in de missie van het Ministerie van SZW waar wij onder vallen: "Iedereen moet de kans krijgen om mee te doen en zich te ontwikkelen zodat je zelf kan bijdragen aan je eigen toekomst."

BKWI draagt daar graag aan bij, zo krijgen wij zelf de kans om kennis te maken met jongeren en als we die kunnen enthousiasmeren voor een loopbaan in de ICT bij de overheid zou dat geweldig zijn!

JINC is een landelijke organisatie die zich inzet voor kinderen van 8 tot 16 jaar uit een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen.

Door middel van verschillende projecten laat JINC jongeren kennis maken met de arbeidsmarkt, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Niet je achtergrond maar je vaardigheden moeten je toekomst bepalen.

Op deze manier krijgen jaarlijks duizenden basisschool- en vmbo-leerlingen via JINC de kans om te groeien. Iets waar BKWI graag een steentje aan bijdraagt. Het afgelopen jaar hebben Gerhard en Ellen sollicitatietrainingen gegeven aan jongeren en ook heeft BKWI 2 keer een bedrijfsbezoek georganiseerd voor een aantal jongeren, om te kijken wat mensen op een kantoor nu eigenlijk doen.

Een leuke eye-opener van een van de jongeren was dat op kantoor niet iedereen hetzelfde doet.

Dit beviel van beide kanten zo goed dat BKWI en JINC besloten om een maatschappelijk partnerschap aan te gaan.

Ellen Verburgt, Relatiebeheerder bij BKWI: Ik vind het belangrijk om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. Het is een kleine moeite om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jongeren. Ik heb zelf ook een jongere thuis, waarvan ik hoop dat zij later als ze groot is, goed terecht komt.